Franse cake uit de Perigord
Dit recept is afkomstig van Smulweb.nl. Volgens de inzender op deze site is dit:
Een super Franse cake uit de Perigord. De lekkerste notentaarten kwamen van Paul Koeverle, die in zijn mooie bakkrij de prachtigste notentaarten maakte.
Helaas heeft de rest van internet nog nooit van
Paul Koeverle gehoord. Iemand anders toevallig?
Ingrediƫnten
125 gr boter - 200 gr poedersuiker - 3 eieren - 150 gr bloem - 5 gr bakpoeder - 20 gr cacaopoeder - 0.4 dl melk - 100 gr fijngehakte gepelde walnoten - 2 tl geraspte citroenschil
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240 graden.
Roer de boter zacht. Voeg er de poedersuiker, een heel ei en een eierdooier aan toe en toer tot het een licht en luchtig mengsel is. Roer er eerst een kwart van de met het bakpoeder gezeefde bloem door en daarna een voor een het resterende eiwit en het ei en de resterende bloem. Verdeel het beslag in twee gelijke delen. Los het cacaopoeder op in de melk en roer dat door een deel van het beslag. Roer er 40 gram van de gepelde walnoten door. Roer de overige noten met het citroenrasp door het overige beslag. Bestrijk een cakevorm van circa 18 cm lang met boter en bekleed met een velletje bakpapier dat rondom iets boven de vorm uitsteekt. Schep de twee kleuren beslag om en om in de vorm. Zet de cakevorm in de voorverwarmde oven en schakel de oventemperatuur meteen terug naar 180 gaden laat de cake circa 1 uur en 15 minuten bakken. De cake is gaar als de punt van een mes of een houten prikker die er in het midden in wordt gestoken,e r droog uit komt. Neem de iets afgekoelde cake uit de vorm.
Tips
Wie wil, kan de cake voor het serveren nog met rum bedruipen. Geef bij deze cake een glas goed gekoelde notenwijn.