Recept: Marmercake
Voorbereidingstijd: 50 minuten Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
125 g boter - 1/2 kop basterdsuiker - 2 eieren 1/2 tl vanilie-aroma - 2 koppen zeifrijzend - bakmeel, gezeefd - 1,25 dl melk - 2 cl cacao - 1/8 tl baksoda - 1 cl meik, extra enkele druppels rode voedingsmiddelen kleurstof
Glazuur:
1 kop poedersuiker (gezeefd) - l5g boter - 1-2 el heet water - 1/4 tl vanille-aroma - enkele druppels rode voedingsmiddelen kleurstof
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Roer boter en suiker licht en romig en klop de eieren er een voor een goed door. Voeg het aroma toe en schep meel en bloem er om en om door.
2. Verdeel bet mengsel in 3 porties. Roer cacao, baksoda en melk door een ervan en de kleurstof door een andere.
3. Giet de verschillende kleuren beslag om in een ingevet en bebloemd cakeblik van 23 cm.
4. Haal een mes in cirkels door het beslag om de kleuren door elkaar te laten lopen en bak de cake in 40-45 mm. gaar.
5. Laat hem 5 mm. in de vorm en daarna op een taartrek afkoelen.
6. Meng alle glazuuringrediënten tot een gladde massa en smeer deze over de cake.
tips voor marmercake