Gemarmerde cake
Ingredienten
200 gr zelfrijzende bloem (of bloem en bakpoeder) - 200 gr boter - 200 gr griessuiker - 2 eetlepels gesuikerde cacao - 4 eieren – een snulfje zout.
Bereidingswijze
1. Zeef de bloem met het zout. Roer de boter, met de griessuiker tot room in een verwarmde kom, roer één voor één de eieren, die vooral niet te koud mogen zijn (daarom tevoren enige tijd in een warm vertrek leggen), door de boter en roer er daarna, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de bloem door. Klop het deeg vooral goed luchtig op: hoe meer lucht het gebak bevat, hoe smeuïger het wordt.
2. Verdeel het deeg in twee porties en vermeng één portie met de gesuikerde cacao. Breng nu afwisselend donker en bleek deeg over in een met boter bestreken en met bloem of paneermeel bestrooide calcevorm, zodat beide deegsoorten door elkaar vloeien.
3. Laat de cake in ten matig warme oven in ong 1 ½ uur lichtbruin en gaar worden.